Uložené recepty

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s lahodnou ořechovou náplní

DezertyVánoční recepty

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s lahodnou ořechovou náplní

Nekynuté svatomartinské rohlíčky jsou rychlou a lahodnou variantou tradičního svátečního pečiva. Jemné těsto plné másla doplňuje voňavá náplň z vlašských ořechů, která se doslova rozplývá na jazyku. Ideální k oslavě svátku svatého Martina!
Doba přípravy1 hour 10 minutes
Doba tepelné úpravy20 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
KategorieDezerty, Pečivo
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 30 kusů

Ingredience
  

  • 225 g hladké mouky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 125 g změklého másla
  • 75 ml smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 65 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr

Postup přípravy
 

  • Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme zpracovat i v robotu.
  • Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
  • Mezitím připravíme ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku, lžičky vanilkového extraktu a vše spojíme tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud bude hmota řídká, přidáme ořechy. Hotovou náplň uložíme do lednice.
  • Odpočaté těsto zvážíme a rozdělíme na 5 dílů a každý vytvarujeme do koule. Těsto rozválíme dokulata na tloušťku zhruba 3 mm. Nožem vykrájíme trojúhelníky.
  • Na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň a kraje těsta potřeme bílkem. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme na náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček. Okraje rohlíčku stiskneme mezi prsty, aby se těsto spojilo.
  • Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.
  • Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.

Sponzorovaný obsah

0