Linecké cukroví – recept
Linecké cukroví je klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Jemné, křehké těsto, které se rozplývá na jazyku, a sladká marmeláda tvoří neodolatelnou kombinaci. S tímto receptem si snadno připravíte linecké cukroví, které bude chutnat stejně dobře, jako vypadá!
Ingredience
- 210 g hladké mouky
- 170 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- kůra z jednoho BIO citronu
- marmeláda na slepení
Postup přípravy
- Plech vyložíme papírem na pečení.
- Na pracovní plochu nasypeme mouku, do ní přidáme nastrouhané máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr.
- Všechny suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme a necháme odpočívat v lednici do druhého dne.
- Poté těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek vytvoříme libovolné tvary, které rozložíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180–190 °C, dokud není těsto jemně zlatavé.
- Po vychladnutí slepujeme upečené tvary marmeládou.