Uložené recepty

Recept na tradiční linecké cukroví

Vánoční cukrovíVánoční recepty

Linecké cukroví – recept

Linecké cukroví je klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Jemné, křehké těsto, které se rozplývá na jazyku, a sladká marmeláda tvoří neodolatelnou kombinaci. S tímto receptem si snadno připravíte linecké cukroví, které bude chutnat stejně dobře, jako vypadá!
Doba přípravy1 hour 30 minutes
Doba tepelné úpravy10 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
KategorieCukroví
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie (orientačně) 2451 kcal

Ingredience
  

  • 210 g hladké mouky
  • 170 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • kůra z jednoho BIO citronu
  • marmeláda na slepení

Postup přípravy
 

  • Plech vyložíme papírem na pečení.
  • Na pracovní plochu nasypeme mouku, do ní přidáme nastrouhané máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr.
  • Všechny suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme a necháme odpočívat v lednici do druhého dne.
  • Poté těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek vytvoříme libovolné tvary, které rozložíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180–190 °C, dokud není těsto jemně zlatavé.
  • Po vychladnutí slepujeme upečené tvary marmeládou.

Další recepty najdete pod reklamou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




0