Gulášová polévka z mletého masa
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je snadná na přípravu, skvěle zasytí a po rozležení chutná ještě lépe.
Ingredience
- 5 lžic oleje
- 1 menší cibule
- 4 lžičky mleté papriky
- 200 g mletého hovězího masa
- sůl
- pepř
- kmín
- hovězí vývar nebo voda
- 3 velké stroužky česneku
- majoránka
- 3 větší brambory
- 60 g hladké mouky nebo jíška
Postup přípravy
- Na oleji osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli.
- Přidáme mleté maso, které za stálého míchání a oddělování kousků restujeme, dokud se jednotlivé kousky neoddělí.
- Vmícháme papriku, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou.
- Přidáme sůl, pepř, kmín a zhruba 30 minut pozvolna vaříme.
- Přidáme brambory nakrájené na kostky a utřený česnek, ještě chvilku povaříme.
- Zahustíme suchou jíškou nebo jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, případně moukou rozmíchanou ve vodě.
- Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch.
- Ke konci přidáme majoránku a dochutíme.
Poznámky
Suchou jíšku lze připravit do zásoby – jde o hladkou mouku opraženou nasucho, kterou je třeba za stálého míchání pražit, nechat vychladnout a poté prosít.