Rebarborová bublanina s kokosem
Rebarborová bublanina s kokosem je svěží a nadýchaný moučník, který spojuje nakyslou chuť rebarbory s exotickou sladkostí kokosu. Ideální k odpolední kávě.
Ingredience
- 4 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g tuku máslo, Hera
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 6 lžic mléka
- 80 g kokosu
- 4 stonky rebarbory
- Poleva:
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 kapka bílku není nutné
Postup přípravy
- Troubu (horkovzduch) zapneme na 160 °C.
- Hlubší plech nebo pekáček vyložíme papírem na pečení. Můžeme použít i dortovou formu o průměru 26–28 cm.
- Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na kousky asi 1,5 cm dlouhé.
- Změklý tuk vyšleháme s oběma cukry. Za stálého šlehání přidáváme vejce jedno po druhém.
- Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.
- Nakonec do těsta zamícháme pokrájenou rebarboru a vlijeme do formy.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 160 °C, pak zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 15 minut. Špejlí zkusíme, zda je upečeno.
- Na ozdobu ušleháme nebo utřeme vrchovatou lžíci moučkového cukru s citronovou šťávou a ještě horký moučník ozdobně pokapeme. Pokud přidáme kapku bílku, poleva bude výrazně bělejší.