Rebarborová bublanina s kokosem

Rebarborová bublanina s kokosem je svěží a nadýchaný moučník, který spojuje nakyslou chuť rebarbory s exotickou sladkostí kokosu. Ideální k odpolední kávě.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy30 minut
Celkový čas 45 minut
KategorieMoučníky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 plech
Kalorie 3525 kcal

Ingredience
  

  • 4 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g tuku máslo, Hera
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 6 lžic mléka
  • 80 g kokosu
  • 4 stonky rebarbory
  • Poleva:
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 kapka bílku není nutné

Postup přípravy
 

  • Troubu (horkovzduch) zapneme na 160 °C.
  • Hlubší plech nebo pekáček vyložíme papírem na pečení. Můžeme použít i dortovou formu o průměru 26–28 cm.
  • Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na kousky asi 1,5 cm dlouhé.
  • Změklý tuk vyšleháme s oběma cukry. Za stálého šlehání přidáváme vejce jedno po druhém.
  • Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.
  • Nakonec do těsta zamícháme pokrájenou rebarboru a vlijeme do formy.
  • Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 160 °C, pak zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 15 minut. Špejlí zkusíme, zda je upečeno.
  • Na ozdobu ušleháme nebo utřeme vrchovatou lžíci moučkového cukru s citronovou šťávou a ještě horký moučník ozdobně pokapeme. Pokud přidáme kapku bílku, poleva bude výrazně bělejší.