Uložené recepty

Recept na vaječný likér

NápojeVánoční nápojeVánoční recepty

Vaječný likér

Pokud hledáte něco, co zahřeje u srdce a zpříjemní sváteční chvíle, vaječný likér je tou pravou volbou! Jeho jemná krémová konzistence a sladká chuť s nádechem vanilky a rumu vás dostane do pravé sváteční nálady. Navíc jeho příprava je překvapivě snadná, takže si tento domácí likér zvládne udělat každý. Připravte si skleničku a pojďme na to!
Doba přípravy45 minutes
Doba tepelné úpravy15 minutes
Celkový čas 1 hour
KategorieNápoje
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1.75 l
Kalorie (orientačně) 3301 kcal

Ingredience
  

  • 8 žloutků
  • 40 g vanilkového cukru volitelně
  • 0,5 vanilkového lusku
  • 397 g Salka 1 plechovka
  • 1 l plnotučného mléka
  • 210 ml smetany ke šlehání 31%
  • 300 ml rumu nebo podle chuti

Postup přípravy
 

  • Nejprve ušleháme žloutky do nadýchané pěny pomocí šlehače. Poté k nim přilijeme Salko, mléko a smetanu ke šlehání. Vše důkladně promícháme vařečkou, dokud nevznikne hladká směs.
  • Směs přelijeme do hrnce s tlustým dnem a přidáme semínka z vanilkového lusku. Na mírném ohni ji zahříváme za stálého míchání. Dáváme pozor, aby nezačala vřít. Pokračujeme v zahřívání, dokud směs nezhoustne a nezačne se tvořit jemná pěna.
  • Poté hrnec vložíme do nádoby s ledovou vodou a za neustálého míchání necháme směs vychladnout.
  • Jakmile je zcela studená, vmícháme podle chuti rum.
  • Hotový likér skladujeme v chladu.

Další recepty najdete pod reklamou

0