Uložené recepty

Bramborový salát – recept

Bramborový salát je neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Každá rodina má svůj osvědčený recept, který se dědí z generace na generaci, a přesto zůstává prostor pro kreativitu a vlastní chuťové preference. V tomto receptu vám ukážeme jednoduchý a chutný postup, jak připravit tradiční bramborový salát, který si zamiluje celá rodina.
Celkový čas 25 minutes
KategorieSaláty
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 8 porcí
Kalorie (orientačně) 1702 kcal

Ingredience
  

  • 2 kg uvařených brambor ve slupce
  • 1 sklenička nakrájené mrkve s hráškem sterilované
  • 2 cibule
  • okurky
  • lák z okurek
  • tatarská omáčka
  • majonéza
  • sůl
  • pepř mletý
  • hořčice

Postup přípravy
 

  • Příprava brambor: Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout. Poté je snadno oloupeme – rychlého loupání docílíme ponořením horkých brambor do ledové vody. Nakrájíme je na menší nudličky nebo kostičky a vložíme do velké mísy.
  • Základ salátu: Do mísy přidáme obsah skleničky s mrkví a hráškem, na drobno nakrájenou a spařenou cibulku a kostičky nakrájených sterilovaných okurek.
  • Směs tatarské omáčky a majonézy: V samostatné misce smícháme tatarskou omáčku s majonézou. Přidáme lžíci hořčice, špetku soli, pepře a trochu láku z okurek. Vše důkladně promícháme, aby vznikla jemná a chuťově vyvážená zálivka. Tuto směs nalijeme do mísy k ostatním ingrediencím.
  • Míchání: Salát opatrně promícháváme rukama nebo vařečkou, abychom brambory nerozmačkali. Podle chuti ještě dosolíme nebo opepříme.
  • Odležení: Hotový salát uložíme do chladu a necháme ho ideálně do druhého dne odležet, aby se chutě krásně propojily.
  • Podávání: Podáváme vychlazený, skvělý je jako příloha k řízkům nebo jiným pokrmům.

Další recepty najdete pod reklamou

0