Uložené recepty

Recept na vánoční vanilkové rohlíčky

Vánoční cukrovíVánoční recepty

Vanilkové rohlíčky – recept

Vanilkové rohlíčky jsou klasikou českého vánočního stolu. Jejich jemná chuť, vůně vanilky a křehkost z nich dělají nejoblíbenější druh cukroví, který zaručeně zmizí ze stolu jako první. Připravte si je podle tradičního receptu s vlašskými ořechy a potěšte svou rodinu lahodnou chutí.
Doba přípravy1 hour 20 minutes
Doba tepelné úpravy12 minutes
Celkový čas 1 hour 32 minutes
KategorieCukroví
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie (orientačně) 5600 kcal

Ingredience
  

Těsto:

  • 340 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 420 g hladké mouky
  • 160 g mletých vlašských ořechů
  • 1 špetka soli

Na obalení:

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr

Postup přípravy
 

  • Příprava těsta: Na pracovní ploše smíchejte máslo, moučkový cukr, hladkou mouku, mleté vlašské ořechy a špetku soli. Rukama zpracujte ingredience do hladkého těsta. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte přes noc v lednici odpočinout.
  • Tvarování a pečení: Z vychlazeného těsta tvarujte drobné rohlíčky. Ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte rohlíčky přibližně 12 minut, dokud nezezlátnou.
  • Obalení: Ještě teplé rohlíčky obalujte v připravené směsi moučkového a vanilkového cukru.

Poznámky

  • Pokud chcete obměnu, použijte lískové oříšky místo vlašských.
  • Pro jemnější chuť lze do směsi přidat vanilkový extrakt nebo trochu citronové kůry.

Další recepty najdete pod reklamou

0