Rebarborový koláč
Šťavnatý rebarborový koláč s jogurtovým těstem a křupavou drobenkou je ideální volbou pro jarní pečení. Příprava je snadná a výsledek potěší každého milovníka sladkokyselé chuti.
Ingredience
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 300 ml bílého jogurtu
- rebarbora dle chuti
Drobenka
- 100 g hrubé mouky
- 70 g cukru krupice
- 70 g másla
- Na plech
- máslo na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy
- Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Posypte ji cukrem a nechte asi 20 minut stát, aby pustila šťávu a změkla.
- Celá vejce utřete s cukrem, přidejte olej, jogurt a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Na těsto rozložte připravenou rebarboru a posypte drobenkou (promněte mouku s cukrem a máslem).
- Pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut dozlatova.
Poznámky
Výborný i s přídavkem tvarohu nebo jahod.
Rebarboru lze nahradit jiným ovocem.