Rebarborový koláč

Šťavnatý rebarborový koláč s jogurtovým těstem a křupavou drobenkou je ideální volbou pro jarní pečení. Příprava je snadná a výsledek potěší každého milovníka sladkokyselé chuti.
Doba přípravy25 minut
Doba tepelné úpravy30 minut
Celkový čas 55 minut
KategorieCukroví
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 plech
Kalorie 4921 kcal

Ingredience
  

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 ml bílého jogurtu
  • rebarbora dle chuti

Drobenka

  • 100 g hrubé mouky
  • 70 g cukru krupice
  • 70 g másla
  • Na plech
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy
 

  • Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Posypte ji cukrem a nechte asi 20 minut stát, aby pustila šťávu a změkla.
  • Celá vejce utřete s cukrem, přidejte olej, jogurt a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Těsto nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  • Na těsto rozložte připravenou rebarboru a posypte drobenkou (promněte mouku s cukrem a máslem).
  • Pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut dozlatova.

Poznámky

Výborný i s přídavkem tvarohu nebo jahod.
Rebarboru lze nahradit jiným ovocem.