Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Poznámky
Menší
Normální
Větší
Šťavnatý rebarborový koláč s jogurtovým těstem a křupavou drobenkou je ideální volbou pro jarní pečení. Příprava je snadná a výsledek potěší každého milovníka sladkokyselé chuti.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
25
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
30
minut
min.
Celkový čas
55
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Cukroví
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
1
plech
Kalorie
4921
kcal
Ingredience
Těsto
2
hrnky polohrubé mouky
1/2
hrnku cukru krupice
2
vejce
1/2
hrnku oleje
1
prášek do pečiva
300
ml
bílého jogurtu
rebarbora
dle chuti
Drobenka
100
g
hrubé mouky
70
g
cukru krupice
70
g
másla
Na plech
máslo
na vymazání
hrubá mouka
na vysypání
Postup přípravy
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Posypte ji cukrem a nechte asi 20 minut stát, aby pustila šťávu a změkla.
Celá vejce utřete s cukrem, přidejte olej, jogurt a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na těsto rozložte připravenou rebarboru a posypte drobenkou (promněte mouku s cukrem a máslem).
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut dozlatova.
Poznámky
Výborný i s přídavkem tvarohu nebo jahod.
Rebarboru lze nahradit jiným ovocem.