Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Jednoduchý a chutný pokrm z kuřecího masa naloženého v pikantní marinádě a doplněného sladkokyselou omáčkou asijského stylu.
Ingredience
- 300 g kuřecího masa stehenní, prsní
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 3 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 jarní cibulka
- 2 kolečka čerstvého zázvoru
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce sladké sójové omáčky
- 1 lžíce sladkokyselé omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce pikantního kečupu nejlépe domácí
- 100 ml vody
- 1 lžička škrobu
- sezamová semínka
- koriandr nebo nať cibulky
Postup přípravy
- Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme do uzavíratelné misky.
- Přidáme škrob, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, pepř a vše promícháme.
- Uzavřenou misku dáme do lednice nejméně na hodinu, ideálně přes noc.
- Do rozehřáté hlubší pánve dáme olej na smažení.
- Odležené maso posypeme moukou, promícháme a postupně osmažíme dozlatova.
- Hotové kousky vyndáme do misky.
- Jarní cibulku nasekáme nadrobno a dáme zesklovatět na malém množství oleje v pánvi.
- Přidáme zázvor, omáčky, ocet, kečup a sezamový olej.
- Zalijeme škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody.
- Přivedeme omáčku k varu a povaříme do požadované hustoty.
- Přidáme osmažené maso, promícháme a dobře obalíme omáčkou.
- Podáváme s nudlemi nebo rýží, posypané sezamovými semínky a koriandrem nebo natí cibulky.
Poznámky
Podáváme s asijskými nudlemi nebo rýží.
Tip: Lze použít i nať cibulky místo koriandru.