Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo

Jednoduchý a chutný pokrm z kuřecího masa naloženého v pikantní marinádě a doplněného sladkokyselou omáčkou asijského stylu.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 35 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněAsijská kuchyně
Počet porcí 2 porce
Kalorie 470 kcal

Ingredience
  

  • 300 g kuřecího masa stehenní, prsní
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 jarní cibulka
  • 2 kolečka čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce sladké sójové omáčky
  • 1 lžíce sladkokyselé omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce pikantního kečupu nejlépe domácí
  • 100 ml vody
  • 1 lžička škrobu
  • sezamová semínka
  • koriandr nebo nať cibulky

Postup přípravy
 

  • Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme do uzavíratelné misky.
  • Přidáme škrob, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, pepř a vše promícháme.
  • Uzavřenou misku dáme do lednice nejméně na hodinu, ideálně přes noc.
  • Do rozehřáté hlubší pánve dáme olej na smažení.
  • Odležené maso posypeme moukou, promícháme a postupně osmažíme dozlatova.
  • Hotové kousky vyndáme do misky.
  • Jarní cibulku nasekáme nadrobno a dáme zesklovatět na malém množství oleje v pánvi.
  • Přidáme zázvor, omáčky, ocet, kečup a sezamový olej.
  • Zalijeme škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody.
  • Přivedeme omáčku k varu a povaříme do požadované hustoty.
  • Přidáme osmažené maso, promícháme a dobře obalíme omáčkou.
  • Podáváme s nudlemi nebo rýží, posypané sezamovými semínky a koriandrem nebo natí cibulky.

Poznámky

Podáváme s asijskými nudlemi nebo rýží.
Tip: Lze použít i nať cibulky místo koriandru.