Cibulové kroužky v pivním těstíčku

Smažené cibulové kroužky obalené v pivním těstíčku jsou ideální chuťovkou pro posezení s přáteli u piva, k televizi nebo jako příloha k hamburgeru.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 25 minut
KategorieBezmasá jídla
KuchyněAmerican
Počet porcí 4 porce
Kalorie 540 kcal

Ingredience
  

  • 190 g majonézy
  • 190 g zakysané smetany
  • 4 lžíce kremžské hořčice
  • 2 bílé části jarní cibulky
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 3 velké cibule
  • 3 vejce
  • 8 lžic piva
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1 lžíce solamylu + na obalení
  • 1 špetka jedlé sody
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • grilovací koření dle chuti
  • olej na smažení

Postup přípravy
 

  • Nejprve připravíme omáčku. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu se smetanou a hořčicí. Přidáme cibulku a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a dáme chladit do lednice.
  • Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme spařit na 1 minutu do vroucí vody.
  • Vejce prošleháme s pivem. Přisypeme mouku, solamyl a jedlou sodu, vše důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.
  • Cibuli rozdělíme na jednotlivá kolečka, která vložíme do igelitového sáčku. Přisypeme k nim hladkou mouku a důkladně protřeseme.
  • Takto pomoučené kroužky obalíme v těstíčku a dáme smažit do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova z obou stran. Po usmažení kroužky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.
  • Cibulové kroužky podáváme horké s vychlazenou omáčkou.