Cibulové kroužky v pivním těstíčku
Smažené cibulové kroužky obalené v pivním těstíčku jsou ideální chuťovkou pro posezení s přáteli u piva, k televizi nebo jako příloha k hamburgeru.
Ingredience
- 190 g majonézy
- 190 g zakysané smetany
- 4 lžíce kremžské hořčice
- 2 bílé části jarní cibulky
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- 3 velké cibule
- 3 vejce
- 8 lžic piva
- 8 lžic hladké mouky
- 1 lžíce solamylu + na obalení
- 1 špetka jedlé sody
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- grilovací koření dle chuti
- olej na smažení
Postup přípravy
- Nejprve připravíme omáčku. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu se smetanou a hořčicí. Přidáme cibulku a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a dáme chladit do lednice.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme spařit na 1 minutu do vroucí vody.
- Vejce prošleháme s pivem. Přisypeme mouku, solamyl a jedlou sodu, vše důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.
- Cibuli rozdělíme na jednotlivá kolečka, která vložíme do igelitového sáčku. Přisypeme k nim hladkou mouku a důkladně protřeseme.
- Takto pomoučené kroužky obalíme v těstíčku a dáme smažit do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova z obou stran. Po usmažení kroužky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.
- Cibulové kroužky podáváme horké s vychlazenou omáčkou.