Recept na tradiční linecké cukroví: Cesta k dokonalému křehkému těstu

Dnes vám přinášíme recept na křehké a lahodné linecké cukroví, které rozzáří vaši kuchyň v každé roční období.

Tato klasická pochoutka je oblíbená pro svou jedinečnou kombinaci jemného těsta a bohatých chutí, které se rozplývají na jazyku. Následující kroky vás provedou procesem přípravy těsta a jeho formování do různorodých tvarů, které potěší nejen oko, ale především chuťové buňky vašich blízkých.

Ingredience:

  • 50 g máslo
  • 350 g hladká mouka
  • 120 g moučkový cukr
  • 3 ks žloutek
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • ořechy na posypání
  • zavařenina

Postup:

  • Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na válu mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme hladká nebo vroubkovaná kolečka a klademe na suchý plech.
  • Z poloviny koleček na plechu vypíchneme kovovou trubičkou střed. Tato kolečka potřeme vejcem a posypeme rozsekanými ořechovými jádry nebo loupanými mandlemi.
  • Linecké cukroví upečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 165 – 170 °C a po vychladnutí slepujeme pikantní červenou zavařeninou.

A tak jsme dorazili na konec našeho pečení plného radosti a sladkých vůní. Doufáme, že jste si užili každý okamžik strávený v kuchyni, a že výsledek vaší práce bude těšit nejen vaše chuťové buňky, ale i srdce těch, kteří budou mít to štěstí ochutnat tuto pochoutku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *