Uložené recepty

Hovězí steak s aromatickou pepřovou omáčkou: Chuťový extrém pro labužníky

Hovězí masoMaso
Tento hovězí steak s výraznou pepřovou omáčkou je spojením lahodného hovězího masa s pikantní a krémovou omáčkou z drceného pepře. Jedná se o chutný pokrm pro milovníky masitých chutí, který přináší jednoduchý, ale výjimečný gastronomický zážitek.

Ingredience pro steak:

  • 2 kusy hovězího steaku (ribeye, New York strip nebo podobné)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Ingredience pro pepřovou omáčku:

  • 1/4 šálku smetany na vaření
  • 2 lžíce černého pepře, drceného
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce brandy (volitelné)
  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte steaky. Před přípravou nechte steaky přijít na pokojovou teplotu, což trvá zhruba 30 minut. Poté je osolte a opepřete z obou stran.
  2. Na pánvi s tlustým dnem nebo na grilu rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte prolisovaný česnek a hovězí steaky.
  3. Smažte steaky podle vaší preferované úpravy (např. 3-4 minuty na každé straně pro medium rare), poté je vyjměte z pánve a dejte stranou na teplém místě, aby si odpočinuly.
  4. V pánvi, kde jste smažili steaky, přidejte brandy (pokud používáte) a vařte asi 2 minuty, dokud se alkohol nevyvaří. Poté přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
  5. Přidejte drť černého pepře a smetanu na vaření. Míchejte, dokud se omáčka zahřeje a začne zhoustnout. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu hovězího vývaru, abyste dosáhli požadované konzistence.
  6. Nyní je čas servírovat. Položte steaky na talíře a polejte je pepřovou omáčkou. Můžete ještě posypat trochou čerstvého pepře podle chuti.
Tento hovězí steak s pepřovou omáčkou je skvělým pokrmem pro milovníky masitých chutí a je ideálním pro speciální příležitosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0