Salát Caprese: Tradiční italské osvěžení s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Salát Caprese je jednoduchý, osvěžující italský pokrm, který spojuje čerstvá rajčata, mozzarellu, a bazalku. Tento salát je doplněn balzamikovým octem a extra panenským olivovým olejem, vytvářejícím skvělou kombinaci chutí. Je to lehký, elegantní a výborný pokrm, ideální na letní obědy nebo večeře.

Ingredience:

  • 4 velká rajčata (ideálně rajčata Marmande nebo rajčata San Marzano)
  • 200 g mozzarelly (nejlépe bocconcini nebo mozzarella di bufala)
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky, asi 1/4 palce tlusté.
  2. Na velkém servírovacím talíři nebo na podnose střídavě pokládejte plátky rajčat, mozzarelly a lístky bazalky. Můžete to udělat na jednom velkém talíři nebo na jednotlivých porcích.
  3. Ve skleničce smíchejte extra panenský olivový olej a balzamikový ocet. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  4. Polejte salát směsí olivového oleje a balzamikového octa.
  5. Na závěr můžete ještě posypat salát solí a čerstvě mletým černým pepřem podle své preference.
Tento salát je osvěžující, jednoduchý a plný italských chutí. Je ideálním předkrmem nebo lehkým pokrmem na letní oběd. Buon appetito!

Sponzorovaný obsah:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *