Červené kuřecí kari je thajský pokrm plný exotických chutí. Tato omáčka na bázi červené kari pasty a kokosového mléka se smísí s kuřecím masem, paprikou a cibulí. Je to výtečný pokrm pro milovníky thajské kuchyně a pikantních jídel.
Ingredience:
- 400 g kuřecího masa (krůtího nebo krůčkého), nakrájeného na kousky
- 2 lžíce červeného kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 paprika (červená nebo žlutá), nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na kroužky
- 1 lžíce rybí omáčky (nebo sójové omáčky pro vegetariány)
- 1 lžíce palmového cukru (nebo hnědého cukru)
- 2 lžíce rybí omáčky (nebo podle chuti)
- 1 lžíce oleje
- Čerstvá koriandrová natě (na ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti


Postup:
- Na velké pánvi nebo woku zahřejte olej na středním ohni. Přidejte červenou kari pastu a smažte ji asi 1-2 minuty, dokud se uvolní aroma.
- Přidejte kuřecí kousky a smažte je, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou cibuli a papriku. Pokračujte v míchání a smažte dalších 2-3 minuty, dokud zelenina změkne.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, palmový cukr a pepř podle chuti. Promíchejte dobře.
- Nechte směs vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud kuřecí maso není uvařené a omáčka zhoustne.
- Před podáváním ochutnejte omáčku a přidejte více rybí omáčky nebo cukru podle vaší chuti.
- Podávejte s vařenou rýží a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.