Červené kuřecí kari: Thajská lahůdka plná exotických chutí

Červené kuřecí kari je thajský pokrm plný exotických chutí. Tato omáčka na bázi červené kari pasty a kokosového mléka se smísí s kuřecím masem, paprikou a cibulí. Je to výtečný pokrm pro milovníky thajské kuchyně a pikantních jídel.

Ingredience:

  • 400 g kuřecího masa (krůtího nebo krůčkého), nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce červeného kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 1 paprika (červená nebo žlutá), nakrájená na proužky
  • 1 cibule, nakrájená na kroužky
  • 1 lžíce rybí omáčky (nebo sójové omáčky pro vegetariány)
  • 1 lžíce palmového cukru (nebo hnědého cukru)
  • 2 lžíce rybí omáčky (nebo podle chuti)
  • 1 lžíce oleje
  • Čerstvá koriandrová natě (na ozdobu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na velké pánvi nebo woku zahřejte olej na středním ohni. Přidejte červenou kari pastu a smažte ji asi 1-2 minuty, dokud se uvolní aroma.
  2. Přidejte kuřecí kousky a smažte je, dokud nezezlátnou ze všech stran.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a papriku. Pokračujte v míchání a smažte dalších 2-3 minuty, dokud zelenina změkne.
  4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, palmový cukr a pepř podle chuti. Promíchejte dobře.
  5. Nechte směs vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud kuřecí maso není uvařené a omáčka zhoustne.
  6. Před podáváním ochutnejte omáčku a přidejte více rybí omáčky nebo cukru podle vaší chuti.
  7. Podávejte s vařenou rýží a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.
Toto červené kuřecí kari je plné exotických thajských chutí a ideální pro milovníky pikantních pokrmů. Můžete také přidat různé druhy zeleniny, které máte rádi, jako jsou bambusové výhonky nebo cuketa, podle svých preferencí. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *