Uložené recepty

Sametová těstovinová směs s kuřecím masem a špenátem: Italský chuťový zážitek

Kuřecí masoMasoTěstoviny
Tato italská těstovinová směs spojuje al dente těstoviny s kousky kuřecího masa, jemně nakrájeným špenátem a lahodnou krémovou omáčkou, která je zjemněná parmazánem. Výsledkem je chutné, bohaté jídlo, které potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:

  • 250 g těstovin (například penne nebo tagliatelle)
  • 2 středně velká kuřecí prsa, nakrájená na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 150 g čerstvého špenátu, nasekaného
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu do al dente, poté je sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Přidejte kuřecí kostky a smažte je dozlatova. Jakmile jsou hotové, přesuňte je na talíř a nechte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte zbývající 1 lžíci olivového oleje a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte nasekaný česnek a smažte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte nasekaný špenát a vařte ho asi 2-3 minuty, dokud nezvadne.
  6. Nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte směs asi 2-3 minuty, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
  7. Vraťte kuřecí kostky zpět do pánve a promíchejte je s omáčkou. Vařte ještě další 2-3 minuty, dokud se kuřecí maso neprohřeje.
  8. Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se omáčka nepřetvoří v krémovou konzistenci. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
  9. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a promíchejte, dokud jsou těstoviny pokryté omáčkou.
  10. Podávejte horké, posypané trochou parmazánu a ozdobené čerstvým špenátem nebo petrželkou.
Toto jídlo je lahodné a plné chuti. Můžete si ho přizpůsobit podle svého vkusu přidáním dalších ingrediencí, jako jsou cherry rajčata nebo čerstvá bazalka. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0