Tato italská těstovinová směs spojuje al dente těstoviny s kousky kuřecího masa, jemně nakrájeným špenátem a lahodnou krémovou omáčkou, která je zjemněná parmazánem. Výsledkem je chutné, bohaté jídlo, které potěší vaše chuťové buňky.
Ingredience:
- 250 g těstovin (například penne nebo tagliatelle)
- 2 středně velká kuřecí prsa, nakrájená na kostky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 150 g čerstvého špenátu, nasekaného
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu do al dente, poté je sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Přidejte kuřecí kostky a smažte je dozlatova. Jakmile jsou hotové, přesuňte je na talíř a nechte stranou.
- Do stejné pánve přidejte zbývající 1 lžíci olivového oleje a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nasekaný špenát a vařte ho asi 2-3 minuty, dokud nezvadne.
- Nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte směs asi 2-3 minuty, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
- Vraťte kuřecí kostky zpět do pánve a promíchejte je s omáčkou. Vařte ještě další 2-3 minuty, dokud se kuřecí maso neprohřeje.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se omáčka nepřetvoří v krémovou konzistenci. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a promíchejte, dokud jsou těstoviny pokryté omáčkou.
- Podávejte horké, posypané trochou parmazánu a ozdobené čerstvým špenátem nebo petrželkou.