Langoše: Klasická křupavá pochoutka s česnekem a sýrem

Langoše jsou placky z kynutého těsta, smažené do zlatého zbarvení. Jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Jsou oblíbenou pochoutkou na trzích, festivalech a jako rychlý a chutný pokrm kdykoliv.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 12 lžičky soli
  • 12 lžičky cukru
  • 12 lžičky čerstvého droždí
  • 125 ml teplého mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • a sůl pepř na dochucení
  • hrubá sůl na posypání

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, 1/2 lžičky soli, cukr a droždí.
  2. Přidejte teplé mléko, vejce a olej a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto nechte v teple asi 30 minut kynout.
  4. Těsto rozdělte na malé kuličky a každou z nich rozválejte na plát tak, aby byl asi 1 cm tenký.
  5. Na plech položte rozválené těsto a nechte jej chvíli odpočinout.
  6. Roztavte tuk v hluboké pánvi a smažte langoše dozlatova.
  7. Hotové langoše potřete česnekem utřeným se solí a promíchaným s olejem, zalijte kečupem nebo tatarkou a bohatě posypte nastrouhaným sýrem.
  8. Podávejte horké.
Langoše jsou výbornou volbou pro svačinu nebo lehký oběd. Jejich lahodná chuť a křupavá textura je staví na špičku mezi oblíbenými pokrmy. Zkuste tento snadný recept a udělejte svým chuťovým buňkám radost. Dobrou chuť!

Sponzorovaný obsah:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *