Langoše jsou placky z kynutého těsta, smažené do zlatého zbarvení. Jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Jsou oblíbenou pochoutkou na trzích, festivalech a jako rychlý a chutný pokrm kdykoliv.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 1⁄2 lžičky soli
- 1⁄2 lžičky cukru
- 1⁄2 lžičky čerstvého droždí
- 125 ml teplého mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- a sůl pepř na dochucení
- hrubá sůl na posypání
Postup:
- V míse smíchejte mouku, 1/2 lžičky soli, cukr a droždí.
- Přidejte teplé mléko, vejce a olej a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte v teple asi 30 minut kynout.
- Těsto rozdělte na malé kuličky a každou z nich rozválejte na plát tak, aby byl asi 1 cm tenký.
- Na plech položte rozválené těsto a nechte jej chvíli odpočinout.
- Roztavte tuk v hluboké pánvi a smažte langoše dozlatova.
- Hotové langoše potřete česnekem utřeným se solí a promíchaným s olejem, zalijte kečupem nebo tatarkou a bohatě posypte nastrouhaným sýrem.
- Podávejte horké.