Recept na perfektní vosí hnízda: Krok za krokem k dokonalému výsledku

Vosí hnízda jsou oblíbeným vánočním cukrovím, které okouzlí každého milovníka sladkého. Tato dobrota připomíná skutečná vosí hnízda a zároveň pohladí chuťové buňky svou bohatou chutí.

Pojďme společně objevit, jak připravit toto lahodné cukroví, které se stane oblíbeným kouskem na vašem svátečním stolu.

Ingredience:

  • 160 g jemně mletých ovesných vloček
  • 70 g třtinového cukru
  • 20 g holandského kakaa
  • 15 g medu (lze nahradit javorovým sirupem)
  • 90 g másla (pokojové teploty)
  • 25 kusů celozrnných piškotů
  • 15 g třtinového cukru (na vymazání formy)
  • 50 ml domácího vaječného koňaku z kokosového mléka
  • 25 g másla (na vymazání formy)

Postup:

  • V míse smíchejte ovesné vločky, 70 g třtinového cukru, kakao, med a 90 g másla (nebo kokosového oleje). Všechny ingredience důkladně zpracovávejte rukama, dokud nevytvoříte kompaktní těsto, ze kterého půjde udělat koule.
  • Z těsta udělejte kouli, zabalte ho do potravinové fólie a dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice.
  • Vychlazené těsto vyndejte z lednice a připravte si formičky na vosí hnízda (těsto vystačí na přibližně 25 vosích hnízd, záleží ale na velikosti formiček).
  • Dále budete potřebovat trochu třtinového cukru (cca 15 g), máslo či kokosový olej (cca 25 g), celozrnné piškoty a domácí vaječný koňak.
  • Začněte tvarovat vosí hnízda. Každou formičku vždy nejprve vymažte trochou másla (nebo kokosového oleje) a vysypejte třtinovým cukrem.
  • Poté vezměte kousek připraveného těsta, natlačte ho do formičky, uprostřed těsta vytvořte malíčkem důlek a do něj lžičkou nalijte trochu vaječného koňaku.
  • Nakonec vše přiklopte jedním piškotem, formičku rozevřete a opatrně z ní vyndejte hotové vosí hnízdo. Celý postup opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
  • Vosí hnízda skladujte nejlépe v lednici a spotřebujte do 1 týdne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *