Recept na dokonalé sněhové pusinky, které si zamilujete na první sousto

Toto oblíbené cukroví je nejen lahodné, ale i vizuálně ohromující. Vytvořte si doma úžasnou vánoční atmosféru s tímto receptem na sněhové pusinky.

Provedeme vás krok za krokem, abyste dosáhli dokonalé lehkosti a křehkosti tohoto oblíbeného cukroví.

Ingredience

  • 4 ks bílek
  • 300 g cukr moučka

Postup:

  • Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.
  • Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. Lze to udělat buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Případně stačí udělat lžičkou hrudky.
  • Sněhové pusinky pečeme při 100 – 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme na 50 °C a necháme ještě 10 minut péct. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.
  • Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě.

Ať už jste je připravili pro své blízké nebo pro sebe, doufáme, že každý kousíček těchto nadýchaných obláčků vám přinesl okamžik štěstí a sladkého uvolnění. Sněhové pusinky jsou víc než jen dezert; je to malé kulinářské umění, které dokáže osladit každý den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *