Toto oblíbené cukroví je nejen lahodné, ale i vizuálně ohromující. Vytvořte si doma úžasnou vánoční atmosféru s tímto receptem na sněhové pusinky.
Provedeme vás krok za krokem, abyste dosáhli dokonalé lehkosti a křehkosti tohoto oblíbeného cukroví.
Ingredience
- 4 ks bílek
- 300 g cukr moučka


Postup:
- Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.
- Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. Lze to udělat buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Případně stačí udělat lžičkou hrudky.
- Sněhové pusinky pečeme při 100 – 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme na 50 °C a necháme ještě 10 minut péct. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.
- Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě.
Ať už jste je připravili pro své blízké nebo pro sebe, doufáme, že každý kousíček těchto nadýchaných obláčků vám přinesl okamžik štěstí a sladkého uvolnění. Sněhové pusinky jsou víc než jen dezert; je to malé kulinářské umění, které dokáže osladit každý den.