Zapečené brambory se špenátovým pestem a mozzarellou
Pokud v kuchyni rádi používáte pesto, vyzkoušejte tuto lahodnou variantu se špenátem, parmazánem, arašídy a mozzarellou.
Ingredience
- 100 g čerstvého špenátu
- 120 ml olivového oleje
- 20 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 25 g arašídů
- 800 g brambory
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 400 g mozzarelly
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Špenátové listy omyjeme a necháme dobře okapat na sítku. Natrháme je do mixéru, přilijeme olivový olej, přidáme strouhaný parmazán, oba stroužky česneku a arašídy. Rozmixujeme na pesto a na závěr dochutíme solí a pepřem.
- Brambory oškrábeme a nakrájíme pomocí struhadla na tenké plátky. Vložíme do mísy, přidáme bramborový škrob a pesto. Vše promísíme a dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Přitlačíme a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 50 minut.
- Mozzarellu nakrájíme na plátky a rozložíme ji na pečené brambory. Dopečeme ještě dalších 15–20 minut. Ihned podáváme.