Zapečené brambory se špenátovým pestem a mozzarellou

Pokud v kuchyni rádi používáte pesto, vyzkoušejte tuto lahodnou variantu se špenátem, parmazánem, arašídy a mozzarellou.
Doba přípravy20 minut
Doba tepelné úpravy1 hour 10 minut
Celkový čas 1 hour 30 minut
KategorieBramborová jídla
KuchyněItalian
Počet porcí 4 porce
Kalorie 540 kcal

Ingredience
  

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 120 ml olivového oleje
  • 20 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 25 g arašídů
  • 800 g brambory
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 400 g mozzarelly
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy
 

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Špenátové listy omyjeme a necháme dobře okapat na sítku. Natrháme je do mixéru, přilijeme olivový olej, přidáme strouhaný parmazán, oba stroužky česneku a arašídy. Rozmixujeme na pesto a na závěr dochutíme solí a pepřem.
  • Brambory oškrábeme a nakrájíme pomocí struhadla na tenké plátky. Vložíme do mísy, přidáme bramborový škrob a pesto. Vše promísíme a dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Přitlačíme a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 50 minut.
  • Mozzarellu nakrájíme na plátky a rozložíme ji na pečené brambory. Dopečeme ještě dalších 15–20 minut. Ihned podáváme.