Výborné lasagne

Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou mnoho času, protože finální příprava probíhá v troubě bez naší asistence.
Doba přípravy20 minut
Doba tepelné úpravy1 hour 5 minut
Celkový čas 1 hour 25 minut
KategorieTěstoviny
KuchyněItalian
Počet porcí 4 porce
Kalorie 3073 kcal

Ingredience
  

  • 1 balení lasagní
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g mletého hovězího masa nebo směs
  • olej
  • oregano
  • bazalka
  • grilovací koření
  • sůl
  • mletý pepř
  • kečup
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • mletý pepř
  • tvrdý sýr

Postup přípravy
 

  • Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda.
  • Přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků ho necháme zatáhnout. Osolíme, okořeníme a přidáme kečup.
  • Kořeníme hodně pro výraznou chuť. Smažíme, dokud maso není hotové. Přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme a případně dochutíme.
  • Na bešamel rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
  • Po osmažení jíšky přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
  • Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.
  • Vrstvíme lasagne do zapékací nádoby: lasagne, masová směs, bešamel, opakujeme vrstvy.
  • Poslední vrstva je maso a bešamel, posypané sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.