Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Menší
Normální
Větší
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou mnoho času, protože finální příprava probíhá v troubě bez naší asistence.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
20
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
1
hour
hod.
5
minut
min.
Celkový čas
1
hour
hod.
25
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Těstoviny
Kuchyně
Kuchyně
Italian
Počet porcí
4
porce
Kalorie
3073
kcal
Ingredience
1
balení lasagní
1
velká cibule
2
stroužky česneku
400
g
mletého hovězího masa
nebo směs
olej
oregano
bazalka
grilovací koření
sůl
mletý pepř
kečup
1
plechovka loupaných rajčat
50
g
másla
50
g
hladké mouky
500
ml
mléka
1
špetka muškátového oříšku
sůl
mletý pepř
tvrdý sýr
Postup přípravy
Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda.
Přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků ho necháme zatáhnout. Osolíme, okořeníme a přidáme kečup.
Kořeníme hodně pro výraznou chuť. Smažíme, dokud maso není hotové. Přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme a případně dochutíme.
Na bešamel rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
Po osmažení jíšky přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.
Vrstvíme lasagne do zapékací nádoby: lasagne, masová směs, bešamel, opakujeme vrstvy.
Poslední vrstva je maso a bešamel, posypané sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.