Špagety aglio olio e peperoncino
Špagety aglio olio e peperoncino jsou italskou klasikou, která vyniká jednoduchostí a výraznou chutí česneku, chilli a petrželky.
Ingredience
- 250 g špaget
- 50 ml olivového oleje
- 8 stroužků česneku
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 2 čerstvé chilli papričky
- mořská sůl dle chuti a potřeby
- 100 g sýru Gran Moravia
Postup přípravy
- Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
- Po uvaření špagety scedíme.
- Česnek oloupeme a nasekáme najemno nebo nakrájíme na tenké plátky.
- Petrželovou nať a chilli papričky nasekáme najemno.
- Na olivovém oleji necháme zesklovatět česnek a hned poté pánev stáhneme z ohně.
- Přidáme petrželovou nať a chilli papričky.
- Dochutíme špetkou soli, přidáme uvařené špagety a důkladně promícháme.
- Hotový pokrm podáváme s nastrouhaným sýrem.