Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Menší
Normální
Větší
Špagety aglio olio e peperoncino jsou italskou klasikou, která vyniká jednoduchostí a výraznou chutí česneku, chilli a petrželky.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
5
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
15
minut
min.
Celkový čas
20
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Těstoviny
Kuchyně
Kuchyně
Italian
Počet porcí
2
porce
Kalorie
431
kcal
Ingredience
250
g
špaget
50
ml
olivového oleje
8
stroužků česneku
1
hrst čerstvé petrželové natě
2
čerstvé chilli papričky
mořská sůl
dle chuti a potřeby
100
g
sýru Gran Moravia
Postup přípravy
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
Po uvaření špagety scedíme.
Česnek oloupeme a nasekáme najemno nebo nakrájíme na tenké plátky.
Petrželovou nať a chilli papričky nasekáme najemno.
Na olivovém oleji necháme zesklovatět česnek a hned poté pánev stáhneme z ohně.
Přidáme petrželovou nať a chilli papričky.
Dochutíme špetkou soli, přidáme uvařené špagety a důkladně promícháme.
Hotový pokrm podáváme s nastrouhaným sýrem.