Rychlý makovník

Kyprý a vláčný makovník z hrníčkového těsta připravíte za pár minut. Skvělý moučník na plech, který potěší celou rodinu.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy25 minut
Celkový čas 40 minut
KategorieMoučníky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 plech
Kalorie 8994 kcal

Ingredience
  

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku cukru krupice nebo moučka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 1,5 hrnku mletého máku
  • 2 lžíce marmelády nebo povidel
  • tuk na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy
 

  • Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
  • Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme.
  • Těsto rozetřeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 170 °C.
  • Hotový moučník po vychladnutí nakrájíme na řezy a lehce pocukrujeme.

Poznámky

1 hrnek = 250 ml.
Je jedno, jaký použijeme cukr do těsta. Marmeládu zvolíme naši oblíbenou. Makovník je vynikající, není suchý.