Rychlý makovník
Kyprý a vláčný makovník z hrníčkového těsta připravíte za pár minut. Skvělý moučník na plech, který potěší celou rodinu.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku cukru krupice nebo moučka
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky mléka
- 1,5 hrnku mletého máku
- 2 lžíce marmelády nebo povidel
- tuk na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy
- Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme.
- Těsto rozetřeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 170 °C.
- Hotový moučník po vychladnutí nakrájíme na řezy a lehce pocukrujeme.
Poznámky
1 hrnek = 250 ml.
Je jedno, jaký použijeme cukr do těsta. Marmeládu zvolíme naši oblíbenou. Makovník je vynikající, není suchý.