Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Poznámky
Menší
Normální
Větší
Kyprý a vláčný makovník z hrníčkového těsta připravíte za pár minut. Skvělý moučník na plech, který potěší celou rodinu.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
15
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
25
minut
min.
Celkový čas
40
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Moučníky
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
1
plech
Kalorie
8994
kcal
Ingredience
3
hrnky hladké mouky
1,5
hrnku cukru krupice
nebo moučka
1
kypřicí prášek do pečiva
1
vanilkový cukr
1
vejce
1
hrnek oleje
2
hrnky mléka
1,5
hrnku mletého máku
2
lžíce marmelády
nebo povidel
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy
Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme.
Těsto rozetřeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 170 °C.
Hotový moučník po vychladnutí nakrájíme na řezy a lehce pocukrujeme.
Poznámky
1 hrnek = 250 ml.
Je jedno, jaký použijeme cukr do těsta. Marmeládu zvolíme naši oblíbenou. Makovník je vynikající, není suchý.