Pizza na celý plech
Domácí pizza na celý plech je ideální volbou pro společnou večeři s rodinou. Jednoduché těsto a oblíbené suroviny zaručují chutný výsledek.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 200–220 ml teplé vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 špetka cukru
- 5 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- drcená rajčata nebo rajčatové sugo
- 20 dkg šunky
- 20 dkg sýru eidam
Postup přípravy
- Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek.
- Potom nalijeme olej a směs osolíme a vypracujeme těsto. Necháme kynout zhruba 20 minut.
- Hluboký velký plech nepatrně pomažeme olejem a těsto prsty vytáhneme do všech rohů.
- Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, rozetřeme ho po těstě, které natřeme i drcenými rajčaty.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, položíme na těsto a nakonec ho poklademe nakrájenou nebo natrhanou šunkou.
- Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme cca 18–25 minut při 200–220 °C. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.