Pizza na celý plech

Domácí pizza na celý plech je ideální volbou pro společnou večeři s rodinou. Jednoduché těsto a oblíbené suroviny zaručují chutný výsledek.
Doba přípravy35 minut
Doba tepelné úpravy25 minut
Celkový čas 1 hour
KategoriePizza
KuchyněItalian
Počet porcí 1 plech
Kalorie 2488 kcal

Ingredience
  

  • 400 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 200–220 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka cukru
  • 5 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • drcená rajčata nebo rajčatové sugo
  • 20 dkg šunky
  • 20 dkg sýru eidam

Postup přípravy
 

  • Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek.
  • Potom nalijeme olej a směs osolíme a vypracujeme těsto. Necháme kynout zhruba 20 minut.
  • Hluboký velký plech nepatrně pomažeme olejem a těsto prsty vytáhneme do všech rohů.
  • Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, rozetřeme ho po těstě, které natřeme i drcenými rajčaty.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, položíme na těsto a nakonec ho poklademe nakrájenou nebo natrhanou šunkou.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme cca 18–25 minut při 200–220 °C. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.