Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Menší
Normální
Větší
Domácí pizza na celý plech je ideální volbou pro společnou večeři s rodinou. Jednoduché těsto a oblíbené suroviny zaručují chutný výsledek.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
35
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
25
minut
min.
Celkový čas
1
hour
hod.
Kategorie
Kategorie
Pizza
Kuchyně
Kuchyně
Italian
Počet porcí
1
plech
Kalorie
2488
kcal
Ingredience
400
g
hladké mouky
20
g
droždí
200–220
ml teplé vody
2
lžíce oleje
1
lžička soli
1
špetka cukru
5
stroužků česneku
1
velká cibule
drcená rajčata nebo rajčatové sugo
20
dkg šunky
20
dkg sýru eidam
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek.
Potom nalijeme olej a směs osolíme a vypracujeme těsto. Necháme kynout zhruba 20 minut.
Hluboký velký plech nepatrně pomažeme olejem a těsto prsty vytáhneme do všech rohů.
Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, rozetřeme ho po těstě, které natřeme i drcenými rajčaty.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, položíme na těsto a nakonec ho poklademe nakrájenou nebo natrhanou šunkou.
Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme cca 18–25 minut při 200–220 °C. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.