Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce
Játra restovaná se zeleninou a omáčkami získají jemně exotickou chuť, ideální k rýži nebo bramborám.
Ingredience
- 300 g vepřových jater
- 90 g cibule
- 90 g červené kapie
- 70 g pórku
- 3 kolečka čerstvého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatové pasty z tuby
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce oleje olivový nebo arašídový
- 1/2 lžíce chilli pasty podle chuti
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- voda dle potřeby
- nať cibulky a petrželky
Postup přípravy
- Játra očistíme, zbavíme tuhých blan, nakrájíme na nudličky a dáme do misky.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Omytou papriku zbavíme semínek i žilek a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Očištěný česnek a zázvor nasekáme najemno.
- Do rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a játra restujeme cca 5 minut ze všech stran, poté je vyndáme do misky.
- Do pánve s výpekem přidáme zbytek oleje a orestujeme cibuli dozlatova. Když začne zlátnout, přidáme česnek a zázvor a necháme rozvonět.
- Podlijeme trochou vody a přidáme worcester a sójovou omáčku. Rajčatovou a chilli pastu rozmícháme ve 150 ml vody a přidáme do pánve. Promícháme, vrátíme játra a za občasného podlití a promíchání dusíme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a případně dalším chilli nebo sójovou omáčkou.
- Podáváme posypané natí cibulky a petržele, s bramborami, rýží nebo chlebem. Lze doplnit čerstvým salátem.