Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce

Játra restovaná se zeleninou a omáčkami získají jemně exotickou chuť, ideální k rýži nebo bramborám.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 35 minut
KategoriePokrmy z vnitřností
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 2 porce
Kalorie 395 kcal

Ingredience
  

  • 300 g vepřových jater
  • 90 g cibule
  • 90 g červené kapie
  • 70 g pórku
  • 3 kolečka čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatové pasty z tuby
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje olivový nebo arašídový
  • 1/2 lžíce chilli pasty podle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • voda dle potřeby
  • nať cibulky a petrželky

Postup přípravy
 

  • Játra očistíme, zbavíme tuhých blan, nakrájíme na nudličky a dáme do misky.
  • Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Omytou papriku zbavíme semínek i žilek a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Očištěný česnek a zázvor nasekáme najemno.
  • Do rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a játra restujeme cca 5 minut ze všech stran, poté je vyndáme do misky.
  • Do pánve s výpekem přidáme zbytek oleje a orestujeme cibuli dozlatova. Když začne zlátnout, přidáme česnek a zázvor a necháme rozvonět.
  • Podlijeme trochou vody a přidáme worcester a sójovou omáčku. Rajčatovou a chilli pastu rozmícháme ve 150 ml vody a přidáme do pánve. Promícháme, vrátíme játra a za občasného podlití a promíchání dusíme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a případně dalším chilli nebo sójovou omáčkou.
  • Podáváme posypané natí cibulky a petržele, s bramborami, rýží nebo chlebem. Lze doplnit čerstvým salátem.