Jednoduché křenové fazole

Salát z bílých fazolí s jablkem, cibulí a křenem, zjemněný majonézou a dochucený octem, pepřem a cukrem.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy1 hour
Celkový čas 1 hour 15 minut
KategorieLuštěniny
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 1181 kcal

Ingredience
  

  • 200 g bílých fazolí
  • 1–2 lžíce jemně strouhaného křenu
  • 1 malé jablko
  • 3–4 lžíce majonézy
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 špetka cukru
  • ocet podle chuti

Postup přípravy
 

  • Fazole den předem namočíme do studené vody.
  • Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.
  • Jablko nakrájíme na malé kostičky, cibuli na proužky. Scezené a zchladlé fazole smícháme s cibulí, jablkem a křenem.
  • Přidáme majonézu, pepř a cukr s octem podle chuti.
  • Necháme vychladit a podáváme s pečivem, nebo jen tak.