Jednoduché křenové fazole
Salát z bílých fazolí s jablkem, cibulí a křenem, zjemněný majonézou a dochucený octem, pepřem a cukrem.
Ingredience
- 200 g bílých fazolí
- 1–2 lžíce jemně strouhaného křenu
- 1 malé jablko
- 3–4 lžíce majonézy
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
- 1 špetka cukru
- ocet podle chuti
Postup přípravy
- Fazole den předem namočíme do studené vody.
- Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.
- Jablko nakrájíme na malé kostičky, cibuli na proužky. Scezené a zchladlé fazole smícháme s cibulí, jablkem a křenem.
- Přidáme majonézu, pepř a cukr s octem podle chuti.
- Necháme vychladit a podáváme s pečivem, nebo jen tak.