Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Menší
Normální
Větší
Salát z bílých fazolí s jablkem, cibulí a křenem, zjemněný majonézou a dochucený octem, pepřem a cukrem.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
15
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
1
hour
hod.
Celkový čas
1
hour
hod.
15
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Luštěniny
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
1
dávka
Kalorie
1181
kcal
Ingredience
200
g
bílých fazolí
1–2
lžíce jemně strouhaného křenu
1
malé jablko
3–4
lžíce majonézy
1
cibule
sůl
mletý pepř
1
špetka cukru
ocet
podle chuti
Postup přípravy
Fazole den předem namočíme do studené vody.
Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.
Jablko nakrájíme na malé kostičky, cibuli na proužky. Scezené a zchladlé fazole smícháme s cibulí, jablkem a křenem.
Přidáme majonézu, pepř a cukr s octem podle chuti.
Necháme vychladit a podáváme s pečivem, nebo jen tak.