Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Tato snadná a výživná zeleninová polévka s máslovou jíškou je ideální jak pro běžné dny, tak i pro slavnostní příležitosti.
Vybavení
- Snadná a výživná zeleninová polévka s máslovou jíškou, vhodná pro běžný i slavnostní den.
Ingredience
- 100 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1 mrkev
- 5 růžičkových kapustiček
- pár růžiček květáku
- 1/4 pórku
- 1/4 celeru
- kousek celerové natě
- 1,5 litru vody
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- trocha pažitky nebo petrželky
Postup přípravy
- Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Kapustičky, květák a pórek pokrájíme na menší kousky.
- V hrnci necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme jíšku.
- Vklepneme vejce, zamícháme, přidáme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu a také celerovou nať.
- Zalijeme vodou, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.
- Přidáme sůl, pepř a kmín dle chuti. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku nebo petrželku.