Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Vybavení (není povinné)
Menší
Normální
Větší
Tato snadná a výživná zeleninová polévka s máslovou jíškou je ideální jak pro běžné dny, tak i pro slavnostní příležitosti.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
20
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
25
minut
min.
Celkový čas
45
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Polévky
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
6
porcí
Kalorie
570
kcal
Vybavení
Snadná a výživná zeleninová polévka s máslovou jíškou, vhodná pro běžný i slavnostní den.
Ingredience
100
g
másla
3
lžíce hladké mouky
1
vejce
1
mrkev
5
růžičkových kapustiček
pár růžiček květáku
1/4
pórku
1/4
celeru
kousek celerové natě
1,5
litru vody
sůl
mletý pepř
kmín
trocha pažitky
nebo petrželky
Postup přípravy
Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Kapustičky, květák a pórek pokrájíme na menší kousky.
V hrnci necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme jíšku.
Vklepneme vejce, zamícháme, přidáme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu a také celerovou nať.
Zalijeme vodou, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.
Přidáme sůl, pepř a kmín dle chuti. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku nebo petrželku.