Hrníčkový perník s marmeládou a čokoládou

Rychlý a jednoduchý perník připravený hrníčkovou metodou, potřený marmeládou, politý čokoládou a posypaný kokosem.
Doba přípravy30 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 50 minut
KategorieMoučníky, Perníky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 plech
Kalorie 4364 kcal

Ingredience
  

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • nasekané ořechy možno vynechat
  • čokoládová poleva
  • marmeláda
  • strouhaný kokos
  • tuk
  • hrubá mouka

Postup přípravy
 

  • Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
  • Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme.
  • Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme.
  • Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
  • Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
  • Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.

Poznámky

1 hrnek = 250 ml