Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Poznámky
Menší
Normální
Větší
Rychlý a jednoduchý perník připravený hrníčkovou metodou, potřený marmeládou, politý čokoládou a posypaný kokosem.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
30
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
20
minut
min.
Celkový čas
50
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Moučníky, Perníky
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
1
plech
Kalorie
4364
kcal
Ingredience
2
hrnky hladké mouky
1
hrnek cukru krupice
1
hrnek mléka
1/2
hrnku oleje
1
vejce
1
kypřicí prášek do perníku
1
vanilkový cukr
2
lžíce kakaa
nasekané ořechy
možno vynechat
čokoládová poleva
marmeláda
strouhaný kokos
tuk
hrubá mouka
Postup přípravy
Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme.
Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme.
Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Poznámky
1 hrnek = 250 ml