Gnocchi s dýňovou omáčkou

Krémová dýňová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a jemné gnocchi tvoří podzimní pokrm plný chuti, který příjemně zasytí, potěší i zahřeje.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy2 hodin 15 minut
Celkový čas 1 hour 25 minut
KategoriePolévky
KuchyněItalian
Počet porcí 4 porce
Kalorie 2616 kcal

Ingredience
  

  • 1 kg bramborových gnocchi
  • 4 kuřecí stehenní řízky 600 g
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce ghí nebo oleje
  • 1/2 očistěné dýně cca 500 g
  • 1 velká červená paprika
  • 1 palice česneku
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • 200 g kokosového mléka
  • 50 g parmazánu
  • olivový olej na zakápnutí
  • sůl
  • mletý pepř
  • kari není potřeba

Postup přípravy
 

  • Troubu předehřejeme na 175 °C. Dýni i papriku nakrájíme na větší kusy a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Česnek rozpůlíme podélně, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Obojí pečeme v troubě přibližně 60 minut.
  • Mezitím uvaříme gnocchi dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme v hrnci na rozehřátém ghí do zlatova a odložíme stranou.
  • Do hrnce s výpekem nasypeme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme upečenou dýni s paprikou, vymáčknutý česnek, kokosové mléko a jemně nastrouhaný parmazán. Vše důkladně rozmixujeme dohladka.
  • Dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat i trochu kari. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, orestované maso a prohřejeme zhruba 5 minut. Nakonec smícháme s uvařenými gnocchi a můžeme servírovat.

Poznámky

Kokosové mléko je vhodné použít v light verzi. Dýni můžete použít máslovou či hokaido.