Doba tepelné úpravyDoba tepelné úpravy 2 hodinhod.15 minutmin.
Celkový čas 1 hourhod.25 minutmin.
KategorieKategorie Polévky
KuchyněKuchyně Italian
Počet porcí 4porce
Kalorie 2616kcal
Ingredience
1kgbramborových gnocchi
4kuřecí stehenní řízky600 g
1velká cibule
2lžíce ghínebo oleje
1/2očistěné dýněcca 500 g
1velká červená paprika
1palice česneku
pár snítek čerstvého tymiánu
200gkokosového mléka
50gparmazánu
olivový olej na zakápnutí
sůl
mletý pepř
karinení potřeba
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 175 °C. Dýni i papriku nakrájíme na větší kusy a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Česnek rozpůlíme podélně, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Obojí pečeme v troubě přibližně 60 minut.
Mezitím uvaříme gnocchi dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme v hrnci na rozehřátém ghí do zlatova a odložíme stranou.
Do hrnce s výpekem nasypeme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme upečenou dýni s paprikou, vymáčknutý česnek, kokosové mléko a jemně nastrouhaný parmazán. Vše důkladně rozmixujeme dohladka.
Dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat i trochu kari. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, orestované maso a prohřejeme zhruba 5 minut. Nakonec smícháme s uvařenými gnocchi a můžeme servírovat.
Poznámky
Kokosové mléko je vhodné použít v light verzi. Dýni můžete použít máslovou či hokaido.