Banánové muffiny s čokoládou

Banánovo-čokoládové muffiny potěší svou vláčností i chutí. Jsou jednoduché na přípravu a zvládne je i úplný začátečník.
Doba přípravy25 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 45 minut
KategorieMoučníky
KuchyněAmerican
Počet porcí 12 kusů
Kalorie 2625 kcal

Ingredience
  

  • 2 banány
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 50 g čokolády na vaření
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • tuk na vymazání formy
  • cukr moučka na posypání

Postup přípravy
 

  • Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Smícháme je s citronovou šťávou (aby banány nezhnědly).
  • Změklé máslo utřeme s cukrem a vajíčky do pěny. Pak do směsi přidáme banány a nakonec nasekanou čokoládu.
  • V další misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Přidáme k máslové hmotě a mícháme, aby se všechny suroviny důkladně spojily.
  • Formu na muffiny vytřeme tukem a plníme těstem do 2/3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200 °C dohněda. Hotové muffiny vyndáme a po zchladnutí posypeme cukrem.