Banánové muffiny s čokoládou
Banánovo-čokoládové muffiny potěší svou vláčností i chutí. Jsou jednoduché na přípravu a zvládne je i úplný začátečník.
Ingredience
- 2 banány
- 2 lžíce citronové šťávy
- 150 g másla
- 150 g cukru krupice
- 3 vejce
- 50 g čokolády na vaření
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřicího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 špetka soli
- tuk na vymazání formy
- cukr moučka na posypání
Postup přípravy
- Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Smícháme je s citronovou šťávou (aby banány nezhnědly).
- Změklé máslo utřeme s cukrem a vajíčky do pěny. Pak do směsi přidáme banány a nakonec nasekanou čokoládu.
- V další misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Přidáme k máslové hmotě a mícháme, aby se všechny suroviny důkladně spojily.
- Formu na muffiny vytřeme tukem a plníme těstem do 2/3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200 °C dohněda. Hotové muffiny vyndáme a po zchladnutí posypeme cukrem.