Dietní lečo s míchaným vejcem

Lehké a syté zeleninové jídlo s míchanými vejci, které chutná nejlépe čerstvě připravené. Ideální s chlebem nebo vařenými bramborami.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 35 minut
KategorieBezmasá jídla
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 237 kcal

Ingredience
  

  • 600 g rajčat
  • 600 g barevných paprik
  • 1 velká cibule
  • 6 vajec
  • sůl
  • mletý pepř
  • nať cibulky na ozdobu
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy
 

  • Cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme na polovině oleje, až zesklovatí.
  • Přidáme na proužky nakrájené papriky.
  • Dusíme, po chvíli přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a odkryjeme, aby se brzo vydusila veškerá tekutina a zelenina zůstala ještě křupavá.
  • Na zbytku oleje připravíme míchaná vajíčka, která přidáme do hotové zeleniny.
  • Sypeme nakrájenou cibulovou natí.