Krkovička z trouby

Šťavnaté plátky krkovičky pečené v troubě s česnekem, cibulí a pikantní marinádou z kečupu, sójové omáčky a koření.
Doba přípravy20 minut
Doba tepelné úpravy1 hour
Celkový čas 1 hour 20 minut
KategorieVepřové maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 5 porcí
Kalorie 558 kcal

Ingredience
  

  • 5 plátků krkovičky
  • sůl
  • 6–7 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • Marináda:
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 6 lžic ostrého kečupu
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 50 ml vody

Postup přípravy
 

  • Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a narovnáme do pekáčku.
  • Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
  • Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso.
  • Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do změknutí. Při teplotě 190 °C maso pečeme cca 60 minut.
  • Podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.