Krkovička z trouby
Šťavnaté plátky krkovičky pečené v troubě s česnekem, cibulí a pikantní marinádou z kečupu, sójové omáčky a koření.
Ingredience
- 5 plátků krkovičky
- sůl
- 6–7 stroužků česneku
- 2 cibule
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 6 lžic ostrého kečupu
- 1 lžička medu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 50 ml vody
Postup přípravy
- Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a narovnáme do pekáčku.
- Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
- Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso.
- Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do změknutí. Při teplotě 190 °C maso pečeme cca 60 minut.
- Podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.