Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Menší
Normální
Větší
Šťavnaté plátky krkovičky pečené v troubě s česnekem, cibulí a pikantní marinádou z kečupu, sójové omáčky a koření.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
20
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
1
hour
hod.
Celkový čas
1
hour
hod.
20
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Vepřové maso
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
5
porcí
Kalorie
558
kcal
Ingredience
5
plátků krkovičky
sůl
6–7
stroužků česneku
2
cibule
Marináda:
2
lžíce oleje
2
lžíce sójové omáčky
6
lžic ostrého kečupu
1
lžička medu
1
lžička mleté papriky
1/2
lžičky mletého pepře
50
ml
vody
Postup přípravy
Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a narovnáme do pekáčku.
Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso.
Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do změknutí. Při teplotě 190 °C maso pečeme cca 60 minut.
Podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.