Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou mnoho času, protože finální příprava probíhá v troubě bez naší asistence.
Ingredience
- 1 balení lasagní
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého hovězího masa nebo směs
- olej
- oregano
- bazalka
- grilovací koření
- sůl
- mletý pepř
- kečup
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 1 špetka muškátového oříšku
- sůl
- mletý pepř
- tvrdý sýr
Postup přípravy
- Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků ho necháme zatáhnout. Osolíme, okořeníme a přidáme kečup.
- Kořeníme hodně pro výraznou chuť. Smažíme, dokud maso není hotové. Přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme a případně dochutíme.
- Na bešamel rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
- Po osmažení jíšky přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.
- Vrstvíme lasagne do zapékací nádoby: lasagne, masová směs, bešamel, opakujeme vrstvy.
- Poslední vrstva je maso a bešamel, posypané sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.