Gnocchi s dýňovou omáčkou
Krémová dýňová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a jemné gnocchi tvoří podzimní pokrm plný chuti, který příjemně zasytí, potěší i zahřeje.
Ingredience
- 1 kg bramborových gnocchi
- 4 kuřecí stehenní řízky 600 g
- 1 velká cibule
- 2 lžíce ghí nebo oleje
- 1/2 očistěné dýně cca 500 g
- 1 velká červená paprika
- 1 palice česneku
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 200 g kokosového mléka
- 50 g parmazánu
- olivový olej na zakápnutí
- sůl
- mletý pepř
- kari není potřeba
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 175 °C. Dýni i papriku nakrájíme na větší kusy a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Česnek rozpůlíme podélně, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Obojí pečeme v troubě přibližně 60 minut.
- Mezitím uvaříme gnocchi dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme v hrnci na rozehřátém ghí do zlatova a odložíme stranou.
- Do hrnce s výpekem nasypeme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme upečenou dýni s paprikou, vymáčknutý česnek, kokosové mléko a jemně nastrouhaný parmazán. Vše důkladně rozmixujeme dohladka.
- Dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat i trochu kari. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, orestované maso a prohřejeme zhruba 5 minut. Nakonec smícháme s uvařenými gnocchi a můžeme servírovat.
Poznámky
Kokosové mléko je vhodné použít v light verzi. Dýni můžete použít máslovou či hokaido.