Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Křehké kuřecí nugetky obalené v jemném těstíčku s čerstvou bazalkou, smažené dozlatova a podávané s bramborem.
Ingredience
- 600 g kuřecího masa
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička vegety
- olej na smažení dle potřeby
- 1 malý svazek čerstvé bazalky
- mletý bílý pepř dle chuti
- 1 špetka soli
Postup přípravy
- Bazalku omyjeme a necháme okapat. Pak otrháme jednotlivé lístky a najemno je nasekáme.
- Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky.
- Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a vše metličkou rozšleháme.
- Zahustíme hladkou moukou a vytvoříme hladké těstíčko, které ochutíme vegetou, pepřem, špetkou soli, a znovu vše důkladně promícháme.
- Do těstíčka přidáme bazalku a opět dobře promícháme.
- Na pánvi necháme rozehřát olej. Jednotlivé špalíčky masa namáčíme do připraveného těstíčka a na pánvi je v rozpáleném oleji ze všech stran prudce osmažíme.
- Hotové nugetky ještě rozložíme na savý papír, abychom odstranili přebytečný tuk ze smažení.
- Podáváme je s vařenými bramborami a sterilovanými olivami.