Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku

Křehké kuřecí nugetky obalené v jemném těstíčku s čerstvou bazalkou, smažené dozlatova a podávané s bramborem.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 30 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 1569 kcal

Ingredience
  

  • 600 g kuřecího masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička vegety
  • olej na smažení dle potřeby
  • 1 malý svazek čerstvé bazalky
  • mletý bílý pepř dle chuti
  • 1 špetka soli

Postup přípravy
 

  • Bazalku omyjeme a necháme okapat. Pak otrháme jednotlivé lístky a najemno je nasekáme.
  • Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky.
  • Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a vše metličkou rozšleháme.
  • Zahustíme hladkou moukou a vytvoříme hladké těstíčko, které ochutíme vegetou, pepřem, špetkou soli, a znovu vše důkladně promícháme.
  • Do těstíčka přidáme bazalku a opět dobře promícháme.
  • Na pánvi necháme rozehřát olej. Jednotlivé špalíčky masa namáčíme do připraveného těstíčka a na pánvi je v rozpáleném oleji ze všech stran prudce osmažíme.
  • Hotové nugetky ještě rozložíme na savý papír, abychom odstranili přebytečný tuk ze smažení.
  • Podáváme je s vařenými bramborami a sterilovanými olivami.