Doba tepelné úpravyDoba tepelné úpravy 15 minutmin.
Celkový čas 30 minutmin.
KategorieKategorie Kuřecí maso
KuchyněKuchyně Česká kuchyně
Počet porcí 4porce
Kalorie 1569kcal
Ingredience
600gkuřecího masa
1vejce
1lžíce mléka
2–3lžíce hladké mouky
1lžička vegety
olej na smaženídle potřeby
1malý svazek čerstvé bazalky
mletý bílý pepřdle chuti
1špetka soli
Postup přípravy
Bazalku omyjeme a necháme okapat. Pak otrháme jednotlivé lístky a najemno je nasekáme.
Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky.
Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a vše metličkou rozšleháme.
Zahustíme hladkou moukou a vytvoříme hladké těstíčko, které ochutíme vegetou, pepřem, špetkou soli, a znovu vše důkladně promícháme.
Do těstíčka přidáme bazalku a opět dobře promícháme.
Na pánvi necháme rozehřát olej. Jednotlivé špalíčky masa namáčíme do připraveného těstíčka a na pánvi je v rozpáleném oleji ze všech stran prudce osmažíme.
Hotové nugetky ještě rozložíme na savý papír, abychom odstranili přebytečný tuk ze smažení.
Podáváme je s vařenými bramborami a sterilovanými olivami.