Špagety aglio olio e peperoncino

Špagety aglio olio e peperoncino jsou italskou klasikou, která vyniká jednoduchostí a výraznou chutí česneku, chilli a petrželky.
Doba přípravy5 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 20 minut
KategorieTěstoviny
KuchyněItalian
Počet porcí 2 porce
Kalorie 431 kcal

Ingredience
  

  • 250 g špaget
  • 50 ml olivového oleje
  • 8 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • mořská sůl dle chuti a potřeby
  • 100 g sýru Gran Moravia

Postup přípravy
 

  • Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
  • Po uvaření špagety scedíme.
  • Česnek oloupeme a nasekáme najemno nebo nakrájíme na tenké plátky.
  • Petrželovou nať a chilli papričky nasekáme najemno.
  • Na olivovém oleji necháme zesklovatět česnek a hned poté pánev stáhneme z ohně.
  • Přidáme petrželovou nať a chilli papričky.
  • Dochutíme špetkou soli, přidáme uvařené špagety a důkladně promícháme.
  • Hotový pokrm podáváme s nastrouhaným sýrem.