Hrníčkový perník s marmeládou a čokoládou
Rychlý a jednoduchý perník připravený hrníčkovou metodou, potřený marmeládou, politý čokoládou a posypaný kokosem.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- nasekané ořechy možno vynechat
- čokoládová poleva
- marmeláda
- strouhaný kokos
- tuk
- hrubá mouka
Postup přípravy
- Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
- Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme.
- Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme.
- Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
- Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
- Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
- Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Poznámky
1 hrnek = 250 ml