Vepřové závitky s paprikami a hráškem
S těmito závitky se nemusíte bát pohostit rodinu či návštěvu. Maso plněné pikantním salámem a doplněné zeleninovou omáčkou je vděčným jídlem k obědu i večeři.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa kýta nebo kotleta
- 50 g pikantního salámu
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce přepuštěného másla
- vývar dle potřeby
- mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a rozdělíme na ně kolečka salámu. Pomocí kuchyňského provázku nebo špejle vytvoříme závitky.
- V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme připravené závitky a vše orestujeme.
- Přidáme mletou papriku, necháme ji rozvonět a hned zalijeme vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme maso doměkka.
- Měkké závitky vyndáme, v trošce vody rozmícháme lžíci mouky a nalijeme do omáčky. Prošleháme a necháme provařit na mírném ohni ještě zhruba 20 minut.
- Krátce před koncem přidáme nakrájenou červenou papriku. Krátce povaříme a nakonec přisypeme mražený hrášek. Ten necháme jen prohřát. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
- Ze závitků odstraníme provázek (špejle) a maso vrátíme do omáčky. Podáváme s libovolnou přílohou.