Vepřové závitky s paprikami a hráškem

S těmito závitky se nemusíte bát pohostit rodinu či návštěvu. Maso plněné pikantním salámem a doplněné zeleninovou omáčkou je vděčným jídlem k obědu i večeři.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy40 minut
Celkový čas 55 minut
KategorieVepřové maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 2 porce
Kalorie 740 kcal

Ingredience
  

  • 4 plátky vepřového masa kýta nebo kotleta
  • 50 g pikantního salámu
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1/2 hrnku mraženého hrášku
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • vývar dle potřeby
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy
 

  • Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a rozdělíme na ně kolečka salámu. Pomocí kuchyňského provázku nebo špejle vytvoříme závitky.
  • V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme připravené závitky a vše orestujeme.
  • Přidáme mletou papriku, necháme ji rozvonět a hned zalijeme vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme maso doměkka.
  • Měkké závitky vyndáme, v trošce vody rozmícháme lžíci mouky a nalijeme do omáčky. Prošleháme a necháme provařit na mírném ohni ještě zhruba 20 minut.
  • Krátce před koncem přidáme nakrájenou červenou papriku. Krátce povaříme a nakonec přisypeme mražený hrášek. Ten necháme jen prohřát. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
  • Ze závitků odstraníme provázek (špejle) a maso vrátíme do omáčky. Podáváme s libovolnou přílohou.