Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček je oblíbeným symbolem jara a obnovy, přinášejícím do sváteční atmosféry radost a naději na nový začátek. Připravte se na chutnou a dekorativní lahůdku, která rozzáří váš sváteční stůl a zahřeje srdce vašich blízkých.

Ingredience:

  • 220 g smetana ke šlehání
  • 4 ks vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1 lžíce prášek do pečiva
  • 2 ks hřebíček na ozdobu
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vymazání formy

Postup:

  1. V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.
  2. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou, těsto do ni nalijte a přiklopte.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Opatrně sejměte zadní díl a zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Mírně zchladlého zajíčka vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout. Udělejte oči pomocí hřebíčků a ozdobit ho můžete barevnou stužkou.

Sponzorovaný obsah: