Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se často podává během svátečních oslav Velikonoc. Tato chutná nádivka spojuje lahodné ingredience vytvářející bohatou a nasycující kombinaci chutí a textur.
Ingredience:
- 2 ks česnek
- 10 ks žloutek
- 10 ks rohlík
- 10 ks bílek
- tuk a strouhanka
- 500 g uzené maso – vařené
- 500 g vepřová plec
- 2 lžíce majonéza
- 1 hrst kopřiva Nebo petrželka
- vepřový vývar
Postup:
- Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky nakrájené plecko a uzené maso.
- Z bílků ušleháme sníh a lehce promícháme se směsí. Nalijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč a ve vyhřáté troubě pečeme pomalu do zlatova.