Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se často podává během svátečních oslav Velikonoc. Tato chutná nádivka spojuje lahodné ingredience vytvářející bohatou a nasycující kombinaci chutí a textur.

Ingredience:

  • 2 ks česnek
  • 10 ks žloutek
  • 10 ks rohlík
  • 10 ks bílek
  • tuk a strouhanka
  • 500 g uzené maso – vařené
  • 500 g vepřová plec
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 hrst kopřiva Nebo petrželka
  • vepřový vývar

Postup:

  1. Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky nakrájené plecko a uzené maso.
  2. Z bílků ušleháme sníh a lehce promícháme se směsí. Nalijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč a ve vyhřáté troubě pečeme pomalu do zlatova.